Doe mee, en zet tijdens de maand oktober een heerlijk plantaardig gerecht op je kaart!
Dat is een superlekker voor- of hoofdgercht met bonen, kikkererwten, linzen, noten, quinoa, vleesvervangers, wieren, insecten of andere innovatieve ingrediënten.
Klik hier voor meer informatie en de deelnamevoorwaarden.
Doe mee en krijg de hele maand oktober de lekkerste recepten om thuis mee te koken.
Verken nieuwe horizonten en ga eten in de deelnemende horecazaken in Gent of Antwerpen. Zo ontdek je de heerlijkste Boon voor U-gerechten. En kan je mee stemmen voor de publieksprijs!
De deelnemende restaurants in en rond Antwerpen en Gent verkennen hoe ze de klant kunnen verleiden met het lekkerste plantaardige of innovatieve gerecht. Ze zetten dit gerecht in oktober op de kaart. En ze motiveren hun klanten om te proeven en een score te geven. Wij inspireren met een online & live coaching, staan paraat voor alle vragen, komen langs voor professionele foto’s & zorgen voor een publieks- en mediacampagne.
Ook de Vlaamse grootkeukens en catering van ziekenhuizen, scholen en andere omgevingen springen op de plantaardige kar. Zij zetten hun lekkerste plantaardige of innovatieve gerecht tijdens de maand oktober in de kijker en motiveren hun publiek om te proeven. Ook hier veel inspiratie met online & live coaching, advies op maat en veel zichtbaarheid in de (sociale) media.
De Boon voor U-gerechten worden beoordeeld door de klant (horeca) of door de organisatie (grootkeukens). Een professionele jury buigt zich over de 10 beste gerechten en geeft een score o.b.v. smaak, presentatie, gezondheid, benaming, originaliteit, aantrekkelijkheid, communicatie-inspanningen én haalbaarheid.
De winnende gerechten worden professioneel gefotografeerd in een studio-opstelling.
De laureaten worden feestelijk gevierd op Horeca Expo en krijgen extra zichtbaarheid via een communicatiecampagne naar de pers en het brede publiek.
Deze restaurants doen al mee:
Antwerpen
Balls & Glory Antwerpen, BÚN Bar & Restaurant, Café Shilling, Café Zurich, De Mezzanine, De Pelgrim, de Vos & marie, Dok 54, Entrepot du Congo, Fomu Café, Gazette, Groenendijk Weert, Gustu, Het Elfde Gebod, Kloonies, Mañana Mañana, Pure Pauze, Pure Pauze Brasschaat, Schnitzel, Spice Bazaar ’t Schipke aan de Nete, Tanker, Zeezicht
Gent
Chocolaterie Vandenbouhede, Barouche streetfood, Bier
Central (Gent), Frituur Tartaar, Godot, Masala Accent, Mogador Marokko, O’yo – Healthy food bar, ’T prison, the Mistress
Deelnemende grootkeukens van Boon voor U editie 2025:
AZ Klina, AZ St Blasius, Bistro Lucas, Catering Stad Oostende, Culinor food group, Food For Karma, Freelance kok en docent Van den Langenbergh, Kliniek St Jozef, Leiepoort campus Sint-Theresia, PZ Heilig Hart, Ruddersstove, UPC Kortenberg (groep KULeuven), PXL campus Diepenbeek, PXL Hasselt
Het ChefsproVeggie inspiratieplatform biedt de lekkerste recepten voor en door chefs.
Tune je klassiekers om naar recepten met linzen, kikkererwten of bonen.
Deelnemers krijgen ruime aandacht in de lokale media, met o.a. reportages op ATV en GVA en het Nieuwsblad.
Ook de publieksstemming voor de horeca is een schot in de roos: alle deelnemende restaurants kunnen een kaartje met QR-code meegeven aan hun klanten, waarmee ze het Boon voor U-gerecht kunnen proeven én beoordelen. De respons is overweldigend – tot wel 150 klanten per restaurant stemden in 2024 mee voor de felbegeerde publieksprijs!
Een enthousiaste reactie van DOK 54 uit Antwerpen, winnaar van de publieksprijs in 2024: “We hebben zo genoten van de interactie met onze gasten! Het winnen van de publieksprijs is een fantastische erkenning.”
We zetten natuurlijke alle restaurants en alle gerechten mee in de kijker: dus bekijk 👀, like ❤ en deel 📣 alle Boon voor U facebook posts en de heerlijkste instagram food foto’s!
Sinds 2025 hebben we ook een consumentenlaag toegevoegd aan de Boon voor U campagne. mensen motiveren om zowel thuis als op restaurant wat vaker te kiezen voor lekker plantaardig. Da’s een win voor iedereen!
De lancering van Boon voor u horeca, grootkeukens en consumenten lees je hier.
Zin in frisse ideeën, verrassende recepten en een nieuwe kijk op plantaardig koken?
✨ Je ontvangt per post een lekker proefpakket, met producten, recepten en kortingbons
✨we sturen de tofste tips & tricks via onze speciaal voor chefs ontwikkelde inspiratie-reeks. Via whatsapp.
✨ Op 22 september brengen we alle deelnemers online samen voor een creatieve en interactieve uitwisseling vol inspiratie!
😋 Gratis, lekker en vernieuwend! Check ook onze receptenbundel .
Professionele fotoshoot voor jouw zaak? Yes, please! 📸
De eerste 10 ingeschreven horecazaken krijgen een gratis bezoek van Foodphoto voor een professionele fotoshoot op locatie – perfect om jouw Boon voor U-gerecht in de kijker te zetten!
Niet bij de eerste tien? Geen zorgen! Alle andere deelnemers kunnen ook profiteren van de fotoshoot gelegenheid voor de unieke actieprijs van slechts €50.
En het beste nieuws? De winnaars krijgen sowieso een exclusieve fotoshoot in de Foodphoto-studio – helemaal gratis. Strak in beeld, klaar voor de spotlight!
Voor de grootkeukens wordt er geen fotoshoot op locatie voorzien, maar geen zorgen… De winnaars worden ook in de bloemetjes gezet.
De chefs van de winnende grootkeukens mogen rekenen op dezelfde exclusieve fotoshoot door Foodphoto. Zo krijgen ook zij een smakelijke foto. Klaar om te shinen op het bord én in beeld!
Neem contact op in geval van vragen of meld je ineens aan:
De deelnemende restaurants en grootkeukens worden op het Eiwitfestival 3.0 extra in de schijnwerpers gezet.
Voor de horeca is er de publieksprijs, de vakprijs smakelijkste peulvruchtengerecht en de vakprijs lekkerste innovatieve gerecht.
Voor de grootkeukens en catering is er de vakprijs voor smakelijkste peulvruchten gerecht en de vakprijs voor lekkerste innovatieve gerecht
De prijzen worden uitgereikt na stemming door het publiek (horeca), interne selectie (grootkeukens) én door een professionele jury onder leiding van Pieter-Jan Lint, plantaardig genie, chef en auteur.
Zet je in oktober een plantaardig of innovatief gerecht in de kijker?
En ding je mee naar de Boon voor U-Awards?
Dat kan via onderstaand formulier.
Of neem contact met de organisatie via
Horeca: ariane@mosquitointheroom.be en 0478 29 14 30
Grootkeuken: info@chefsproveggie.be en 0473 66 67 94